2017-07-02 669 views
元朗傳統老店, 裝修擺設都有令人走返去70, 80年代嘅感覺! 作為鍾意食麵多過食飯嘅人, 我真係非常期待入店去試麵同Mr. Go兩個人叫咗4款食物, 本身驚會太多食唔晒, 點知原來全部都好的骰, 安心無做大嘥鬼!首先必須要讚吓個麵底, 夠爽口又彈牙, 師傅煮麵時間掌握得好好! 而且無乜鹼水味但係份量偏少, 男士應該要加底先夠飽~牛腩麵4件牛腩, 每件都細細嚿, 味道中規中矩水餃麵哩度嘅水餃皮好特別, 似魚皮餃皮但薄d, 而包水餃嘅方法亦有別於一般店舖, 包得薄薄哋形狀似蛋角。個人嚟講幾鍾意, 夠特色~ 但Mr. Go就覺得餡太少, 餃太薄, 口感欠佳。淨雲呑餡料好味, 但份量偏少蝦子蘿蔔蘿蔔好清甜, 蝦子都好香!!! 但總覺得哩兩樣嘢不太match反而下次想試吓蝦子撈麵~

但係份量偏少, 男士應該要加底先夠飽~

牛腩麵
4件牛腩, 每件都細細嚿, 味道中規中矩

水餃麵

淨雲呑
餡料好味, 但份量偏少

蝦子蘿蔔
反而下次想試吓蝦子撈麵~