2019-05-28 195 views
芝士奶蓋熱潮愈黎愈強,好多食店都紛紛推出奶蓋特飲係市場上分一杯羹。近排麥記推出左6款奶蓋特飲,色彩繽紛,望落都幾吸引。不過一杯飲品都要三十幾蚊,比起一個套餐仲要貴🙀。不過近排做緊promotion, 下載麥當勞app有買一送一coupon,足足平成一半,當然要試下喇。今次我就試左莓莓同岩鹽焦糖咖啡。奶蓋上面畫左啲圖案,望落都幾靚幾吸引。大杯裝其實都唔太大杯。奶蓋薄薄一層,飲落去咸咸地,芝士味就唔夠濃。焦糖咖啡好甜,味道都正常。莓莓比預期中好飲,唔算太甜,同奶蓋味道夾到。飲到最尾芝士奶蓋味道好出,整體味道比想像中好。

2019-05-19
TakeAway