2017-02-24 13572 views
鹿鳴春早喺一、兩年前已經聽朋友介紹過想佢既北京填鴨已經好想試ga la, 我呢啲即興底既人同佢真係冇咩緣. 今次多得同桌友人提早兩星期打去訂枱, 我終於可以一嚐應該唔係來自北京既片皮鴨.  我地1行7人就叫咗個6-8位用既鮑翅填鴨餐.第一碟上場既係蜇皮拼素鵝醬蹄, 再跟一碟懷舊饅頭. 蜇皮比起平時酒樓食開既海蜇更厚更彈牙.話咁快第二碟砂窩雞煲翅就緊接上場, 煲翅好大窩, 每人平均都飲到兩碗, 排翅都唔少架!!主角黎啦~由於坐近門口位, 師父就喺正面前片皮! 極速就片咗2大碟出黎啦~ 呢度用既薄餅皮好厚, 雖然片皮鴨好好味, 但食兩舊就好快有飽肚感.食完北京填鴨之後就等咗好耐好耐 zZZ... 先再上花素蒸餃, 清炒蝦仁, 椒鹽桂魚.  可能等到個人呆呆地, 好似唔係好食到呢3道菜材料本身既味道, 全靠醬料吊味.最後上場係高麗豆沙, 一碟10個, 蛋香欠奉, 以件取勝! 整體嚟講, 北京填鴨同雞煲翅唔錯既, 之後再黎應該散叫會好啲

蜇皮拼素鵝醬蹄
話咁快第二碟砂窩雞煲就緊接上場, 煲翅好大窩, 每人平均都飲到兩碗, 排翅都唔少架!!
砂窩雞煲翅
烤北京填鴨
花素蒸餃
椒鹽桂魚
最後上場係高麗豆沙, 一碟10個, 蛋香欠奉, 以件取勝!
高麗豆沙
2017-02-17