2019-12-25 400 views
同事聚會總喜歡摸下酒杯底, 但對於唔好酒既我, 酒吧就唔太岩我。經朋友口中得知油麻地一間樓上舖, 主打西餐, 更有大量調酒飲品供應~ 環境舒服, 而且鄰近地鐵站, 交通方便。餐廳設於大廈最高層, 如果坐近窗邊, 仲可以高高望向旺區一帶景色。餐廳內很有情調, 係鬧市中的確很少有呢類餐廳。除左牛扒、意粉、意大利飯、多款小食等... 更有唔少西餐素食主菜選擇, 就算朋友中有素食者, 都唔怕擔心冇野食啦~點餐後, 送上餐包+香草牛油【美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉】HK$118炸物跟湯壺分開上, 上檯後才直接倒出, 令碗中炸物能處於半脆半林。湯底濃度剛好, 唔會過濃過鹹, 濃郁鮮甜, 口感幼滑。【烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉】HK$198份量都幾大碟, 有大量醬汁, 平均沾上每條意粉; 龍蝦汁鮮甜得黎不會苦澀回甘, 龍蝦肉爽口彈牙, 表面被微微香煎, 能鎖住豐富肉汁, 更有多件牛肝菌粒增加爽口感。【焗朱古力心太軟伴柚子凍糕】HK$88心太軟鬆軟, 熱辣辣朱古力慢慢流出, 朱古力濃郁; 旁邊柚子凍糕質地有如雪糕口感, 面層再有柚子果肉, 酸酸甜甜帶很重柚子香, 平均一下口中濃郁朱古力心太軟味道

餐廳內很有情調, 係鬧市中的確很少有呢類餐廳。

點餐後, 送上餐包+香草牛油

【美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉】HK$118

美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉

【烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉】HK$198

烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉

【焗朱古力心太軟伴柚子凍糕】HK$88
心太軟鬆軟, 熱辣辣朱古力慢慢流出, 朱古力濃郁; 旁邊柚子凍糕質地有如雪糕口感, 面層再有柚子果肉, 酸酸甜甜帶很重柚子香, 平均一下口中濃郁朱古力心太軟味道, 加上冷熱對比, 滿足味蕾感受。
焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2019-12-23