2020-06-03 167 views
約咗朋友嚟食個早晚飯,雖然算係旺角區,但我其實係第一次嚟呢條街,先知道原來有咁多食店,有機會都要多啲嚟!時間尚早,所以餐廳未算有太多食客。呢度晚餐都有幾多選擇,而且價錢都唔算貴,不過就要試吓食物質素如何,先知值唔值得食啦!我哋點咗兩個餐之後,首先店員就奉上兩個餐湯,今日嘅湯係番茄忌廉湯,番茄打得好滑,加入咗忌廉,有蕃茄嘅鮮味亦有忌廉嘅幼滑,即刻開咗我個胃!我就比較少食飯麵嘅,所以就叫咗個burger,成個餐好大份,首先係一大個burger,再加十足份量嘅薯條,仲配咗沙律菜,所以到最後我都食唔晒呢份餐!呢個burger嘅牛肉漢堡扒非常厚身,仲有一大片厚切蕃茄,加埋少少蘑菇同菜,份量真係好驚人!朋友就話唔想食咁多肉類,所以就揀咗呢個軟殼蟹黑松露意大利飯,佢嘅意大利飯都做得相當出色,黑松露份量都唔少,所以每一啖飯都有濃濃嘅黑松露味道,再配埋一大隻炸得脆脆嘅軟殼蟹,真係飽到上心口呢度連杯餐飲都係咁大杯,喺旺角區內能夠搵到抵食夾大件嘅西餐廳,真係好開心呀
時間尚早,所以餐廳未算有太多食客。
奧斯芝士牛肉漢堡
軟殼蟹黑松露意大利飯