突如其來嘅好天氣,令到我地可以好好欣賞鬧市中嘅靚靚日落 💕🌅 一入門口已經俾個日落吸引咗,未坐低已經影咗幾張相 📸 建議大家都係早少少嚟,可以一路飲cocktail一路欣賞個日落除咗有日落睇,啲嘢食又好食,仲要讚吓個侍應妹妹 (佢應該細過我), service 真係好好,同每張枱都會傾2句牛油果田園沙律 📍$138牛油果份量都幾多,再加埋啲青蘋果,成件事好refreshing; 個醬汁用咗橄欖油同黑醋,微酸得黎好開胃,又唔怕肥時日餐湯-意大利雜菜湯 📍$68番茄同香草味都幾香幾濃,仲跟足傳統咁放咗啲短意大利麵入去,淨係個湯都覺得廚師好用心呀美國特級安格斯熟成肉眼扒 📍$338Fine dining 又點少得食扒 🙆🏻‍♀️ 熟成牛扒用咗一個類似乾烘嘅方法去整,令肉質更幼嫩,味道更濃郁,仲可以鎖住啲水份,點埋個芥末醬一齊食,就更加滋味啦龍蝦尾扁意粉 📍$198一上枱已經聞到好香 😋😋 未食已經見啲龍蝦汁岩岩好,唔會太水又唔會太乾身,好想即刻食呀! 食落啲龍蝦汁嘅味道都好濃,好香,隻龍蝦尾仲好厚肉,好彈牙焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 📍$88一凍一熱嘅配搭成為咗今晚晚餐嘅結尾,連甜品都要刺激一下

牛油果田園沙律 📍$138

時日餐湯-意大利雜菜湯 📍$68

美國特級安格斯熟成肉眼扒 📍$338

龍蝦尾扁意粉 📍$198

焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 📍$88
一凍一熱嘅配搭成為咗今晚晚餐嘅結尾,連甜品都要刺激一下我地個味蕾 😊😊 真係無得輸 👍🏻 個柚子凍糕甜甜酸酸咁,質感有啲似雪硬咗嘅雪糕,食到個人凍凍地再食一啖熱辣辣嘅流心朱古力心太軟,感覺好幸福 💕💕

Red Evil 📍$78
用荔枝同紅酒做 base 嘅雞尾酒,紅噹噹咁,好似好wild 添 🤭

Old Fashioned 📍$88
用whiskey 同橙皮做 base 嘅雞尾酒,酒尾較其他雞尾酒濃,幾岩男士飲
時日餐湯-意大利雜菜湯
牛油果田園沙律