2020-12-28 841 views
係之前Asia Miles x Openrice Restaurent Week發現左呢間餐廳$368 3-course🍽,係PP黎講性價比都幾高🤗去到發現Menu有一個更抵食既$268 3-course😂於是我地決定一樣叫一個試試😌餐廳既情調都唔錯架☺️平時慶祝特別日子諗唔到去邊度?呢間金鐘法國菜性價比一流🥰Starter🍽🍴龍蝦湯🥣餐廳好細心幫我地分左一半🤗龍蝦湯夠濃好飲🦞🍴Steak tartare🥩另一個starter揀左tartare, 唔會腥而且入面為酸瓜撈埋蛋好開胃☺️Boo就最鐘意連埋個脆包食😆Main Course🍽🍴Grilled Lamb🐑肉質好嫩唔會好羶🥰一啖一舊點埋蒜茸汁同埋下面既薯蓉食好夾👍🏻🍴U.S Rib Eye🐄估唔到食法國菜有大大塊扒🤣Medium啱啱好又多肉汁😋甜品🍽Creme Brulee🍮估唔到甜品都係大大碟🙈🤣唔算好甜但食完會濟🤣Apple Tarte Tatin🍎配埋雲呢拿雪糕🍦一上枱已經聞到好香😆配埋粒粒焗左既蘋果正呀👍🏻不過Boo覺得如果好似apple crumble咁個面脆脆地就更好喇!!!不得一提,order左杯Fuji Apple J

Starter🍽

甜品🍽
Creme Brulee🍮
估唔到甜品都係大大碟🙈🤣唔算好甜但食完會濟🤣

Apple Tarte Tatin🍎

不得一提,order左杯Fuji Apple Juice🍹好香好清新🥰🥰呢杯mocktail必試呀😆
龍蝦湯
Steak tartare