Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-08-01 2480 views
今日同男朋友行開尖沙咀,覺得成日食尖沙咀嘅嘢好貴😗😗😗就諗住行去佐敦睇吓有冇咩好食🤑行到去九龍公園附近,見到有間睇落幾平民化嘅Cafe,價錢又唔係好貴🤑🤑🤑就諗住入去試吓啦🙆🏻🙆🏻地方都幾闊落,幾好坐,講得係平民化嘅Cafe,價錢就真係唔貴!我哋今次叫呢一個係至尊二人套餐,有齊前菜餐湯餐包主菜嘢飲甜品,兩個人$500都唔使🤑🤑🤑食到飽一飽係幾過癮嘅😬😬餐飲方面我就叫咗個Rose latte,一上枱就覺得佢好靚♥️♥️飲落又真係有玫瑰味👍🏻👍🏻唔係剩係得嗰幾塊花瓣👍🏻👍🏻餐湯前菜方面我哋就揀咗蒜片白酒紐西蘭青口,質素平平,青口都唔差冇雪藏味😎😎主菜我哋就叫咗德國脆皮鹹豬手, 呢隻鹹豬手份量唔算好大,但係就夠晒脆皮😎😎😎切落都仲有啲肉汁😋😋😋整體感覺唔錯👍🏻唯一可以改善嘅就係,如果佢加番啲酸菜會更好!法國燒春雞,呢個真係要讚讚!😎好少食燒春雞會有咁多肉汁😍😍😍而且雞皮都煎到好香脆♥️♥️甜品方面就有朱古力焦糖蛋糕配意大利雲呢拿雪糕, 佢嘅雲呢拿雪糕唔係雀巢雪糕😂😂而係高質裏面有雲呢拿子嘅雪糕!佩朱古力蛋糕感覺真係唔錯😍😍另外我哋仲加咗$28去試芝士蛋糕👍🏻👍🏻味道唔錯😎😎好實淨😎😎好重芝士味👍🏻👍

餐湯
另外我哋仲加咗$28去試芝士蛋糕👍🏻👍🏻味道唔錯😎😎好實淨😎😎好重芝士味👍🏻👍🏻
2019-07-25