2021-02-21 833 views
假日想chill chill, 今日同朋友去左一間有風味既西班牙餐廳食lunch,呢度有好多霓虹燈,裝修都幾靚。凍盤:蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒$98好似食緊沙律醬咁樣,超級creamy,蟹肉味好濃郁,加咗甜紅椒,配搭有新意,又好味薄切炙燒吞拿魚腩$88好似fusion菜,吞拿魚好肥美,炙燒後油脂味四散,加咗少少辣椒香料,味道好有層次!熱盤:檸汁白酒煮蜆$98啲蜆都幾大隻,鍾意佢嘅調味,可以突出蜆嘅鮮味😍😍巴塞隆拿烤紅蝦$88啲蝦一上嚟就聞到好香既烤蝦味,完全吸引晒我嘅味蕾,蝦殼🦐好香脆,蝦肉好肥美!Main course :西班牙式油封鴨腿配甜血橙醬$198呢個main 係我最期待既野食,果然冇令我失望,食到我舔舔脷😋😋皮脆肉嫩,一定要點啲血橙醬,可以令味道更上一層樓🤗推介👍飲品:Green garden 一飲就有淡淡嘅青蘋果味,加左羅勒葉,帶啲丁香一樣嘅氣味,好清新!Before sunrise 呢一杯更加容易入口,好清甜,有雜莓果香😘女士啱飲呢度真係好chill, 坐得舒服,服務好,侍應會推介招牌菜,嘢食又好味,拍拖或者一班人嚟都好啱

凍盤:
蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒$98

薄切炙燒吞拿魚腩$88

熱盤:
檸汁白酒煮蜆$98
啲蜆都幾大隻,鍾意佢嘅調味,可以突出蜆嘅鮮味😍😍

巴塞隆拿烤紅蝦$88

Main course :
西班牙式油封鴨腿配甜血橙醬$198

飲品:
Green garden

Before sunrise
呢一杯更加容易入口,好清甜,有雜莓果香😘女士啱飲

2021-02-21
Type of Meal