2020-05-20 1396 views
餐廳佈局還可以, 簡單得來, 又略顥小許高級, 但望落都係工廈感十足, 座位舒服, 服務有禮. 有換碟, 可見餐廳想行high-end路線.餐包, 質素算高, 配黑醋, 點小小即可, 太多會過酸.包十分軟, 同德國硬包不同, 呢個係十分之軟, 細細件不會太飽.不過個人都係喜歡牛角包質感多d.餐湯, 表面睇其實好靚, 整得好細緻, 開頭以為係野菌湯, 因為我飲咁多餐湯都係覺得野菌忌廉湯比較正.呢個西蘭花忌廉湯, 味道其實比較淡, 帶小小菜香味, 質感唔錯,有小小碎料.意大利雲吞, 餐前小食, 其實係我覺得最好食既一道菜.入面包住小小松露和芝士, 芝士唔係選太濃味個隻同埋份量不算多, 所以唔會好濟,入口好滑配埋松露香, 完美!海膽明太子蟹肉意大利飯, 醬汁整得好, 好痴飯唔會太過水, 飯既口感都好食, 小小帶硬, 爽口既感覺,飯味均勻, 可見廚師功力, 呢到意大利飯絕對可以一試.美國西冷, 其實我食落肉質反而唔算太靚, 如果對比起我平時食既各種唔同地方既高級牛,所以顯得價錢黎講略略過貴, 但煮既功力就唔錯, 可以見到肉汁鎖得好好, 小小透紅, 7成熟岩岩好.牛係煮得好好, 都係見到廚師功力

餐包, 質素算高, 配黑醋, 點小小即可, 太多會過酸.
不過個人都係喜歡牛角包質感多d.
意大利雲吞, 餐前小食, 其實係我覺得最好食既一道菜.
入口好滑配埋松露香, 完美!
飯味均勻, 可見廚師功力, 呢到意大利飯絕對可以一試.

牛係煮得好好, 都係見到廚師功力十足,  呢到配甜薯容, 味道我覺得有點太重, 因為牛本身重味,
配返淡小小既普通薯容感覺更好, 甜薯有點過甜好濟既感覺. 如果甜薯唔食既話只有一扒就會有點不滿足既感覺.
玫瑰藍碟花梳打, 首先飲梳打都係要打均先, 因為味道都係最底到, 所以唔打均佢就咁飲, 上面既2/3都係無味.
呢個要注意, 外觀上其實好靚, 味道就正正常常, 同出面飲的差不多, 我起喜加小小檸檬片落去會味道會更好.
海洋沙冰, 入面有柚子碎所以味道其實好鮮明, 都好飲, 吸既同時,有機會吸埋小小柚子碎既味道,
呢杯有一個比較關鍵既問題就係D沙冰太大粒,打得唔夠碎, 吸既時候 會吸到好大粒既冰,
所以會體驗上不停要吐返D大冰粒出來, 如果改善左呢個問題就會好好~
2020-05-20