2020-04-22 1269 views
間唔中周圍去唔同拉麵店食下。平時行過呢間都會見到門口大排長龍,今日經過難得唔洗排隊,即刻入去試下先!叫左個招牌的豬骨湯底拉麵,湯底都幾濃郁,豬骨味重。比較驚艷嘅係塊豚肉叉燒,第一下望落去好似好多肥肉好油膩,食落先知肥瘦肉分佈非常均勻,肥肉嘅部份個底係瘦肉,入口即溶,但又有瘦肉的口感,唔會好似食咗一大舊脂肪咁。朋友叫左辛辣湯底,對於平時食開譚仔中辣的本人都覺得有啲辣,真係食得辣嘅先好嗌。比起辛辣湯底我覺得原味更加好食,個湯底有少少辣過頭,掩蓋咗佢本身香濃嘅豬骨味。但總括嚟講我覺得都唔錯,尤其是佢個豚肉叉燒,暫時來講未喺第二間拉麵店食過呢個口感。

叫左個招牌的豬骨湯底拉麵,湯底都幾濃郁,豬骨味重。
炙燒豚肉味玉拉麵

辛辣炙燒豚肉味玉拉麵