2018-03-31 61 views
打邊爐其實無分季節, 一年四季都可以去打邊爐!今日心血來潮想打邊爐, 就決定去尚鮮試一試!餐廳空間感好高, 坐位好濶絡, 可以舒舒服服咁打個靚邊爐. 我地選左個性價比高, 每人$328的星級之選套餐, 連湯底計有九類食物. 清酒鮑魚同泰式生蝦刺身(冷盤)生蝦新鮮彈牙,配埋辣椒同蒜頭食,好味鮑魚鮮味爽口, 有淡淡清酒味, 好醒胃我地點左血池麻辣湯并松茸冬瓜湯底麻辣湯底夠曬麻, 又唔會太辣, 唔太食得辣既我都覺得接受到,正!松茸冬瓜湯底清清地, 落料前每人先飲一碗, 有好香既松茸味!手切安格斯牛雪花分佈平均, 肉色鮮紅, 賣相已經夠靚肉質嫩, 肉味鮮, 牛味濃郁, 而且淥多陣都唔會鞋最正呢個, 值回票價!!海鮮盤有海蝦, 聖子皇, 鱔片, 大蜆, 種類豐富, 非常吸睛!海蝦是新鮮的, 有蝦味, 又彈牙. 不得不提, 餐廳先將蝦腸去除, 再上盤. 服務非常好, 又細心, 值得一讚!聖子皇同大蜆夠大隻, 爽口彈牙鮮甜, 最緊要係無沙鱔片切成長片, 滾好後好爽脆, 樣樣都鮮甜味美!芝心獅子狗, 中間會爆芝士, 超正!鮮打豬肉丸, 墨魚丸, 又大粒又彈牙木耳鮮蝦雲吞爽口鮮味, 有大隻鮮蝦豬三血爽口

餐廳空間感好高, 坐位好濶絡, 可以舒舒服服咁打個靚邊爐.

清酒鮑魚同泰式生蝦刺身(冷盤)
生蝦新鮮彈牙,配埋辣椒同蒜頭食,好味
鮑魚鮮味爽口, 有淡淡清酒味, 好醒胃

我地點左血池麻辣湯并松茸冬瓜湯底
血池麻辣湯并松茸冬瓜湯底

手切安格斯牛

雪花分佈平均, 肉色鮮紅, 賣相已經夠靚
肉質嫩, 肉味鮮, 牛味濃郁, 而且淥多陣都唔會鞋
最正呢個, 值回票價!!

海鮮盤

有海蝦, 聖子皇, 鱔片, 大蜆, 種類豐富, 非常吸睛!
聖子皇同大蜆夠大隻, 爽口彈牙鮮甜, 最緊要係無沙
鱔片切成長片, 滾好後好爽脆, 樣樣都鮮甜味美!
海鮮盤

芝心獅子狗, 中間會爆芝士, 超正!
鮮打豬肉丸, 墨魚丸, 又大粒又彈牙
木耳鮮蝦雲吞爽口鮮味, 有大隻鮮蝦
豬三血爽口, 脆皮芝士腸正常

時令菜蔬野菌盒, 新鮮足料
稻准烏冬質素還好

自家製青檸爽打蜜, 洛神花蜜茶, 酸酸甜甜, 清新開胃, 打邊爐良伴!

侍應超有禮貌, 服務態度殷勤, 用餐經驗非常良好!
餐廳食物質素高, 價錢合理, 值得推介!
一定會再黎打邊爐!
血池麻辣湯并松茸冬瓜湯底