2020-07-01 673 views
約左一班朋友6個人,想食下泰國菜所以就book 左新泰,第一次幫襯,估唔到食物都好有質素👍🏻位置亦都幾方便,係灣仔,岩曬係港島番工既朋友翡翠螺都幾新鮮,夏日炎炎啱曬食d 涼浸浸既野,加上我地一枱6個人,岩曬我地一人一隻😋生蝦比起螺更吸引,同樣都好新鮮,加埋少少檸檬汁、蒜頭、辣椒,都好惹味👍🏻😋巴東牛展都好好食,如果餸白飯一流,由於本身巴東醬會有辣椒係入面會有少少辣,但係加左椰奶中和翻同埋會超級香😚呢個金邊粉賣相一流,用煎蛋整咗一個網咁包住啲粉,金邊粉都係有啲辣,但係唔會太辣,炒嘅時間剛剛好,食落仲有韌性,唔會太淋或者太硬👍🏻最尾唔可以錯過嘅係烤雞釀黃飯,本身烤雞都好香口,都仲幾juicy,入面既黃薑飯亦都吸收左啲雞味,味道好濃郁,如果怕太濃味可以夾埋左邊酸酸甜甜既泰式沙律👍🏻
位置亦都幾方便,係灣仔,岩曬係港島番工既朋友
冰鎮翡翠螺

泰式生蝦