2020-05-15 136 views
最近疫情稍為好轉,決定放工同朋友出去食飯。而今晚就揀左佐敦既一間私房菜火鍋店。地點唔難搵,地鐵站A出口行5分鐘就到。去到大廈地下,巳經有大大既廣告牌宣傳店舖環境非常清潔,而且坐位之間有一定的距離,坐得非常舒服佈置都好有特色,牆邊上有個架,架上放滿了不同既酒瓶,喜歡飲酒嘅朋友見到一定會發狂。另外,店舖做緊沖繩生啤優惠,鍾意飲酒嘅朋友一定要試吓,好抵同朋友坐低左再一齊睇吓餐牌,食物款式非常多,有火鍋,刺身,海鮮,串燒等等。真係睇到我哋花多眼亂,好多都想食!!!最後我哋叫咗火鍋同一個串燒拼盤。火鍋調味料款式繁多湯底我哋選擇咗尚鮮血池麻辣湯,姫松茸冬瓜湯。麻辣湯湯底係自家製,好麻好辣,好刺激至於冬瓜湯,菇味超香濃,味道非常鮮甜,我朋友係咁飲個湯底!!!好足料火鍋配料我哋叫左田園盛,黑豚肉片,鮮打四寶丸。先黎黑豚肉片,脂肪比例非常完美,上碟佈置都放得非常精美,而且厚薄均勻鮮打四寶丸,分別有牛丸,豬肉丸,蝦丸,墨魚丸。四款丸都好好食,非常爽口彈牙! 極度推介食完咁多肉緊係要食返啲蔬菜啦。田園盛包羅萬有,有幾款菜,蘿蔔,蕃茄,菇,粟米。所有蔬菜都非常清新,鮮甜輪到串燒拼盤,有蒜香

店舖環境非常清潔,而且坐位之間有一定的距離,坐得非常舒服

同朋友坐低左再一齊睇吓餐牌,食物款式非常多,有火鍋刺身,海鮮,串燒等等。真係睇到我哋花多眼亂,好多都想食!!!

最後我哋叫咗火鍋同一個串燒拼盤。

火鍋調味料款式繁多

至於冬瓜湯,菇味超香濃,味道非常鮮甜
,我朋友係咁飲個湯底!!!

好足料

火鍋配料我哋叫左田園盛,黑豚肉片,鮮打四寶丸。

黑豚肉片

鮮打四寶丸

田園盛

輪到串燒拼盤,有蒜香燒蠔,鹽燒海蝦,安格斯牛柳粒,厚切牛舌,芝子獅子狗同燒粟米。拼盤入邊我最鍾意食蒜香燒蠔同芝心獅子狗。燒蠔落咗好多蒜蓉,好好味!而芝心獅子狗一咬開就流出大量芝士
好有滿足感!

串燒拼盤

至於店員服務態度方面,我非常滿意。店員會拿一道食物上枱,都會用心介紹,非常貼心。

價錢方面都非常合理,雖然會比任食貴少少,但係睇得出店舖嘅食材係好高級,所以我覺得性價比方面好高,絕對係物超所值!

有機會都會再同朋友嚟食或者介紹朋友嚟。絕對係值得一試!
2020-05-11
Type of Meal