2023-03-04 610 views
早前午飯時間跟同事到過good day bad day, 覺得裝修精緻又新潮,菜式名字有趣,而食物質素高,味道不錯,今晚跟朋友到這裏晚餐,一試其他主菜、小食及甜品。💙852 Western Fried Rice濕•西炒飯。西炒飯的飯粒粒粒分明有咬口,配料豐富,三色豆再加上火腿,分量頗多,再配上蕃茄醬汁,令味道及口感的層次都豐富。至於上面就有三件鰻魚,魚肉肉質肥美,醬汁濃郁,味道不錯,與炒飯亦匹配。💙Very Evil Avo Crab Salted Egg Pizza好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩...咩叫減肥。Pizza上面有真蟹鉗和蟹肉比較少見,上面鋪上沙律菜,減低鹹蛋黃的油膩感,再加上牛油果,幾種食材的口感都匹配。餅底為薄身,邊位脆口,整體味道又香又清新,比起傳統pizza有喜出望外又好食的感覺。💙Whatever Fried Platter求其是但乜都炸啲啦。四款炸物隨機配上,分別有雞翼、蝦、薯條及魚柳。四款炸物處理得都不錯,沒有過重油膩感,亦沒有油益味。雞翼最出色,炸得香脆之餘裏面還保留肉汁。💙Lychee with Oolong Tea擺烏龍嘅lychee。烏龍茶味本身的微苦澀

💙852 Western Fried Rice
濕•西炒飯。

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩...咩叫減肥。

💙Whatever Fried Platter
求其是但乜都炸啲啦。

💙Lychee with Oolong Tea
擺烏龍嘅lychee。
烏龍茶味本身的微苦澀配上荔枝的清甜,兩者平衡得不錯。上面有肉桂條有助增加香味。

💙Yuzu Yakult Frappe
你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀?。
柚子味濃郁,亦有柚子果肉增加口感,反而益力多味就不太突出,但整體感覺頗清新,配上炸物食就一流。

💙Mango Lime Sorbet
茫茫人海遇見你嘅途中夾雜著又酸又甜。
擺盤精美,甜品味道不會過甜,加入青檸增加清新感覺,亦配合芒果的微酸味道。另外雪葩香滑,餅底做得香脆又充滿油香。
2023-02-28
  • 求其是但乜都炸啲啦