2021-06-04 210 views
疫情開始穩定,終於放心出返街食好西!今日呢間好燒式平時好爆場,所以趁住放假book定位去試下佢。呢度食物選擇多過其他串燒店好多,除咗一定有嘅串燒肉類、蔬菜同海鮮之外,仲有意粉、小食同廚師推介嘅墨西哥薄餅同乳鴿之類。今次我同男朋友得兩個人,所以主要都係揀返串燒。店家亦都超貼心,填紙落單嘅時候有得揀返辣度同埋想要嘅調味。 每次去食串燒都必叫嘅雞泡魚乾,燒得啱啱好唔會太乾,香味十足。 呢度嘅蒜蓉包真係一啲都唔孤寒!啲蒜蓉係鋪滿包面,包你啖啖都食到,仲要另加跟埋個燒蒜頭,蒜蓉控係不能錯過! 串燒肉類方面,我哋叫咗(左起)雞軟骨x2、牛脷、安格斯牛肋串同墨魚丸。所有串燒調味十足,燒得香口,值得一提係牛脷同牛肋串燒得嫩口又juicy、牛味香濃!之後到重頭戲海鮮!今次叫咗蒜蓉燒扇貝同蟶子皇,兩款都超高質! 扇貝睇相都見到好厚肉,而且燒得恰到好處,嫩滑又鮮甜。 而蟶子超級新鮮,爽滑彈牙,都係必試之選!仲有原條燒茄子、韭菜同埋娃娃菜,我哋揀咗孜然粉,所以好惹味!原條茄子超大份! 最後食到超滿足,埋單每人都係$300,高質又抵食,下次一定會再嚟!

雞泡魚乾
特色蒜蓉包
串燒

蒜蓉燒扇貝
扇貝睇相都見到好厚肉,而且燒得恰到好處,嫩滑又鮮甜。
蒜蓉燒蟶子皇
而蟶子超級新鮮,爽滑彈牙,都係必試之選!

韭菜

原條茄子超大份!
蒜蓉燒茄子

2021-05-20