2020-05-25 322 views
專食日本德島波尾雞路嘅爐端燒,波尾雞特點係肉質彈牙,同埋皮下脂肪比較低平時小妹好少食內臟,但係老闆都話值得試吓,一場黎到,冇理由唔試啫雞心($30)印象深刻,質感似雞腎同雞肝嘅混合,比我想像中爽口仲有,汁燒雞肉蔥串($38) ,雞頸肉($38) 都好食;而免治雞肉棒配初生蛋($48),雞肉棒好食,但係醬汁太多,有啲太鹹;牛舌($48)就一般,可能唔係揀牛舌芯,所以比較韌 以下係特別推介燒蟹蓋(廚師精選,$128)冇得輸,拆咗蟹肉出嚟,放上蟹膏,再燒,食嘅時候加上蔥絲同鵪鶉蛋,食到蟹嘅鮮味,而且發好滑,一啲腥味都冇青葡萄豚肉卷 ($38)老闆話呢個係Singnature,好多餐廳會用車厘茄或荔枝配豚肉,用青提子感覺重搭,因為冇咁荔枝甜,但係又有車厘茄嘅質感同水份,呢個配搭好唔錯燒飯團($38)我去到邊都食燒飯團,呢個燒飯團真係燒得好好,飯團外面真係邊邊都烘得好脆,而且夾嘅時候唔會散晒螢光魷魚($58)細細條,但係都幾香,食嘅時候會爆汁,幾得意

雞心($30)
印象深刻,質感似雞腎同雞肝嘅混合,比我想像中爽口

以下係特別推介

燒蟹蓋(廚師精選,$128)

青葡萄豚肉卷 ($38)

燒飯團($38)

螢光魷魚($58)
細細條,但係都幾香,食嘅時候會爆汁,幾得意