2021-07-20 1385 views
同男友黎左萬怡酒店staycation🤗 lunch就順便係一樓既呢間酒樓解決埋😂呢度裝修幾靚幾有氣派👍我哋叫咗兩份白胡椒濃雞湯灌湯餃,鮮蝦腐皮卷,乾鍋醬金錢肚,高湯太子菜肉餃同埋山竹牛肉球😎灌湯餃基本上係我去酒樓如果見到都必點既菜式黎,因為小時候同屋企人去飲茶每次都會叫,有種回憶係度😊 宜家好似已經買少見少🙈呢個湯好重胡椒味,加埋濃郁既雞湯好夾好好飲😋雞件勁滑!灌湯餃皮薄,裡面有勁多蝦肉同香菇,超級鮮味!!仲有啲豬肉增加口感,非常推介!😍鮮蝦腐皮卷外層香脆,蝦肉彈牙,都係推介之一!🤤乾鍋醬金錢肚份量唔少,金錢肚夠厚身,帶輕微既辣幾惹味,水準唔錯但未算特別突出~高湯太子菜肉餃係相對清淡既菜式,餡料加左帶子所以幾鮮味,亦都無傳統既餃子有肥豬肉係裡面咁膩👍 值得一試~山竹牛肉球大大粒,口感嫰滑彈牙,仲有啲爽口馬蹄提升口感,比起我平時係酒樓食既較高水準😋食飽飽後有氣有力可以繼續埋我地既staycation day 2 schedule🤣

呢度裝修幾靚幾有氣派👍

胡椒濃雞湯灌湯餃

呢個湯好重胡椒味,加埋濃郁既雞湯好夾好好飲😋

鮮蝦腐皮卷

鮮蝦腐皮卷外層香脆,蝦肉彈牙,都係推介之一!🤤

高湯太子菜肉餃

高湯太子菜肉餃

山竹牛肉球

2021-07-20
$160 (Lunch)
山竹牛肉球