2019-06-24 2970 views
2019年6月17日 星期一今日早左開完會放工,就同女朋友去到銅鑼灣食晚飯,食佢期待左好耐既芝士烤雞餐廳係25樓,一出lift就見到,好彩仲未算太多人,可以唔洗等就入去坐低坐嘅位置靠窗邊,可以睇到樓下銅鑼灣既景色,望遠d仲見到維港同對面尖沙咀,相信放煙花既時候呢到都應該睇得好清楚呢個就係女朋友期待左好耐嘅UFO芝士烤雞,睇個簡介原來混合左三款唔同嘅芝士,至於烤雞就可以六款裏面揀兩款。除咗烤雞,我哋仲叫咗一個小食同一杯飲品share首先嚟嘅係小食,韓式雞蛋捲,每一舊都切得好厚身,而當中嘅配料都好豐富,有青瓜、蘿蔔、午餐肉等等,雞蛋煎得啱啱好,唔會太窿,食咗幾舊已經覺得好飽肚跟住主角終於出場,一開始啲芝士係未融既,所以店員好細心咁幫我地整融啲芝士唔使幾分鐘,啲芝士就融成咁樣,店員話可以食得啦。首先我試吓個蜜糖香滑烤雞,未點芝士之前食落去有好濃濃嘅蜜糖味,入味到連雞腿裏面都有蜜糖嘅味道。而當點埋芝士之後,味道就更加豐富,外層嘅芝士同雞肉好配合,咬落去仲可以拉絲添,完全食到停唔到口!!最後再黎一杯芒果特飲,飲落去好似食左個濃縮既芒果咁,有好甜既芒果味,正好可以解左頭先食烤雞既一點油膩感雖然好似
2019年6月17日 星期一

韓式雞蛋卷

UFO芝士烤雞

芒果特飲

雖然好似食左唔多野,不過真係好飽
2019-06-17
韓式雞蛋卷