2021-06-20 604 views
觀塘掌壽司我真係好鍾意嚟呢間食嘢,之前來過兩次,雖然兩次身體都病病哋,所以都食得有啲唔係幾順利,今日再食好順利,好開心呀。侍應生好有禮貌招呼我哋,今天依然高朋滿座,果然高質素,所以我今日梗係要食食食啦!我哋叫咗個精選2人套餐~$796刺身盛~係時令當日刺身嘅,有廣島蠔,三文魚,拖羅,油甘魚,海蝦同象拔蚌。唔知係咪心情特別好呢,好鮮甜嘅廣島蠔超肥美,超大隻,入口滑捋捋,要分兩啖食啊!連啲海水都飲埋好鮮甜。👍三文魚肥厚,拖羅入口已經融化了超肥厚!海蝦鮮甜象拔蚌爽,食呢個刺身已經大滿足了。壽司盛~ 有立魚,帶子,碎吞拿魚蓉,重有一杯蟹肉蟹子啫喱柚子添,好鮮啊!帶子好新鮮,入口嫩滑鮮甜,再食埋杯柚子啫喱酸酸甜甜味道,這樣配搭幾得意。精選燒物~汁燒野菜雞肉捲及鹽燒日本茄子~雞肉內裏讓咗一些蔬菜,入口不覺肥膩幾特別,茄子好精緻細細條好靚,同香港嗰啲好唔同,好特別好味。鍋物~ 湯底係壽喜燒湯鍋,本人覺得有點甜,鍋內有薯粉啦金菇,豆卜,娃娃菜仲有其他配料菜等等。再配M9和牛同北海道豚肉,仲有一隻生雞蛋配搭添。M9和牛灼熱後,侍應生之前提醒我哋點生雞蛋進食,可能入口不太熱,所以可以一啖放曬落個口度,鎖住

我哋叫咗個精選2人套餐~$796

刺身盛~

三文魚肥厚,拖羅入口已經融化了超肥厚!

海蝦鮮甜象拔蚌爽,食呢個刺身已經大滿足了。

壽司盛~

精選燒物~

汁燒野菜雞肉捲及鹽燒日本茄子~

鍋物~

再配M9和牛同北海道豚肉,仲有一隻生雞蛋配搭添。

M9和牛灼熱後,侍應生之前提醒我哋點生雞蛋進食,可能入口不太熱,所以可以一啖放曬落個口度,鎖住啲肉汁好正呀~

仲有北海道豚肉,滾一滾就食得㗎喇,肉味濃郁,連啲薯粉都好好食呀。

真係食得好飽呀,今次係好開心好順利呢!最後雪糕甜品,飽到呢~真係好滿足一餐。

2021-06-10
Type of Meal