2008-09-22 85 views
開頭以為佢同之前哥間同地方既 Bayview 係同一間, 只不過係裝修左, 所以小學既聚會就諗住係哥道包場. 一去到, 男店員推介個set, 嘩! 七千幾, 眼都凸埋, 之後會員價節左係四千幾. 同酒店擺一圍差唔多. OK, 咁我都縮沙, 表明我既Budget係每人200蚊樓下. 跟住佢都即刻建議我當Dinner set 做個餐牌俾我. 每人連加一大慨$198加個加一(會費$120另計). 咁我覺得如過係以舊Bayview既水準黎講加依家個裝修, 係絕對OK. 男店員都有話俾我聽, 如果我要坐足三粒鐘的話, 係可能要我地加個湯或者甜品先OK. 咁我都OK.落左500蚊訂之後, 先記得上黎openrice睇下, 睇完就好唔安落, 希望自己唔會俾個喊面佢, 自己就驚左成日. 但心諗openrice成日有人會抹黑事件. 安慰下自己.到左當日(200809201900), 見個餐牌無左小部分之前俾我睇既野食 (那小部分正是"有肉食"的款色). 而且價錢連加一之後係$280. 與我原先預計$230樓下有一段距離, 跟住男店員解釋係因為加左個湯/甜品. 經一輪討價還價之後, 男店員都可以我地

落左500蚊訂之後, 先記得上黎openrice睇下,

到左當日(200809201900), 見個餐牌無左小部分之前俾我睇既野食 (那小部分正是"有肉食"的款色). 而且價錢連加一之後係$280. 與我原先預計$230樓下有一段距離, 跟住男店員解釋係因為加左個湯/甜品. 經一輪討價還價之後, 男店員都可以我地唔要湯/甜品就減到$240, 咁我都認為人地都要做生意, 都無問題. 何況之前佢確實有講係會加. (但無講加幾多, 我自己亦無問, 係我問題.)

未人齊我叫左杯凍柑桔檸蜜, 蜜味好蜂蜜, 唔係菜蜜哥隻. 幾好飲啦.

人齊之後叫野食, 因為餐牌上面全部菜色比較無肉食. 好似雞亦, 白汁煙肉意粉, Taco等等共十多項... 最後揀左濃汁西蘭花豬軟骨跟薯角. 薯角幾好味, 豬軟骨一般. 但對面個friend就問我點解無左西蘭花.(真係一粒都無) 男店員了解之後都有話換俾我, 我都唔需要, 男店員都好有心將西蘭花另上. (不過咁既失誤, 下次唔好喇.) 食完仲好肚餓. 不過之後加埋個好得下既New York Cheese cake. 都加番分既.

經歷就講完. 再細講各方面啦.
環境係OK既, 但係電視機就認真煞風景, 個場明明係適合清清靜靜, 擺部電視出黎都有, 點會傾到偈呢...
價錢, 其實我無細閱餐牌. 但席間有人叫大家睇下一杯益力多係幾錢, 睇完之後我都
. 你地自己睇下啦下. 以分量及菜色黎計都唔值$280.
服務. 總括就係唔Pro, 唔識笑, 上碟雙手"牙"落去, 唔識側身單手擺低, 要個客就佢地. 呢D都無, "講'送'名"同"請慢用"更加欠奉. 走亦無講"多~晒拜拜". 咁樣點留客呢. (俾足tips你啦, 要改喇!)

P.S. 是晚有大慨六七個人上過黎坐低過, 但好快就走左, 係俾我十一個朋友嚇親定係其他原因就唔知喇.