yume025
yume025
Level 4
2019-11-02
Follow
喺大角咀想食台灣野唔算有好多選擇,前排成日喺ig到知道附近開左間新嘅台灣菜,又見好多人讚,就梗係要黎試下。不過間鋪好細,得16個位,而且都比較窄。之前中午黎過幾次,每次黎到都無位。今日下定決心要早啲,餐廳12點開門,同同事12點正就已經黎到,但竟然已經見到有條隊。未開門已經有人排定隊真係有啲誇張,好好彩我地咁岩係最後一檯,入完後即刻full左,真係遲一步都無得食。餐廳主打台式便當,樣樣都好吸引,因為新開張所以個餐都有優惠價同埋送野飲。我揀左滷排骨便當配紅茶。

始終係小店啦,又多人同時叫餐,所以出餐都比較慢。不過當個便當真係上到檯嘅時候幾驚喜,塊豬排好大塊,而同事食雞腿便當都勁大舊。除左雞排外仲有啲配菜,而且啲配菜唔同日子會轉,咁岩今日嗰啲全部都好岩我食,好開心竟然會有甜不辣。豬排超大塊,用左地瓜粉炸然後再滷,好入味,中意依種煮法多過就咁乾炸。我覺得個便當嘅飯量比較少,反而係多餸。所以基本上食完成個都已經好飽,不過如果真係唔夠食嘅話,都可以叫佢比多飯。而且食唔哂仲可以帶走架。
那個滷排骨便當
那個滷排骨便當

食物質素唔錯而且大大件,唔怪得咁多人排隊幫襯啦,一路食都見到出面有人排隊。覺得幾好味,值得黎試下,我下次一定會再黎。不過如果係想食嘅就真係要早啲黎排隊,如果唔係就要等第二輪。
Like
Ratings