2018-02-13 1467 views
放假經過灣仔覓食,見到而間新派韓國菜,即刻上去試試!星期日午餐都幾多空位~可以慢慢坐~慢慢食👍🏻坐低望左menu 好耐好耐,因為有好多單睇個英文名、都唔知係咩菜。😅😅最後撞彩咁叫嚟食。。炸牛肉餅。見到其他人openrice 有介紹所以試下。真係好好味!入面好juicy!個皮好煙韌、有d似係糯米粉做既,配埋D醬好好食,但價錢就偏貴。。烤大白菜。睇個名大家諗到咩樣既菜色呢?我地就咁睇個名完全諗唔到係咩,所以好奇一試一上菜見到就好開心!未食過類似既煮法。有D似千層麵既做法,一層白菜、一層肉碎醬汁。真係好正好好味!最重要係千層菜感覺比千層麵健康好多。辣牛肉湯配飯。好多牛肉碎、材料都算豐富。味道唔算太辣、冬天配飯食唔錯!好暖胃。餐廳環境。午餐時間開陽悠閒。。二人檯。唔太夠大。餐具有襯過,都幾靚。總括而間韓國菜都幾驚喜。特別鍾意千層大白菜一定要試!

。炸牛肉餅。

烤大白菜
。烤大白菜。
真係好正好好味!最重要係千層菜感覺比千層麵健康好多

。辣牛肉湯配飯。

。餐廳環境。午餐時間開陽悠閒。
。二人檯。
唔太夠大。餐具有襯過,都幾靚。

總括而間韓國菜都幾驚喜。特別鍾意千層大白菜
一定要試!
$230 (Lunch)
烤大白菜