2020-06-07 499 views
星期六去開鰂魚涌見到呢一間蝦麵店評價好似幾好,所以就想試一試!小店鋪面唔大,但我哋四點幾去,過咗Peak hour,所以都有位仲坐得幾舒服!呢度最主要食辣味蝦湯底面同埋咖喱喇沙麵,我同朋友兩款都有叫來試試!麵款我哋嗌左摻摻,即係油麵加米粉,一次過食兩款唔同質感嘅麵,口感都幾豐富、好特別!而且無論麵量同埋配料量都非常足料,物有所值!咖喱喇沙湯麵湯底非常濃郁味道小辣帶鮮甜,非常香口。配料方面我叫咗蝦肉肉片,分量非常多,蝦肉爽口彈牙,肉片亦都吸收左湯底嘅精華,好食!朋友嗌嘅辣蝦湯麵湯頭都好鮮甜,有得揀小辣,香口之餘亦都唔會比辣味蓋過晒全部味道,唔錯!呢一餐好有驚喜

呢一餐好有驚喜