餐廳出名食雪糕,之前食過果然明不虛傳,雪糕幼滑,奶味重。今次見到有dinner set,亦有新menu選擇,所以食正餐。叫左意大利紫薯雲吞伴忌廉菠菜($118),再加$30配沙律/餐湯及飲品。平時食開既意大利雲吞多數包住肉餡,但今次包既係紫薯餡,感覺上健康d,有營養。紫薯打蓉後口感滑,而且每件雲吞都幾大件,一開始眼見得幾件,但食食下發現起碼有8大件,每件雲吞都好飽滿。配上忌廉菠菜,大啡菇,醬汁唔膩,打得夠creamy,而且大量菠菜,以及厚切大啡菇,菇味重而且切得夠大粒充滿口感。重點係,主食擺盤都好靚,有小杯花朵點綴。碟上仲有一小件多士,麵包鬆軟。如果叫餐湯,就可以一齊配黎食,冇咁dry。set配左是日沙律,沙律菜新鮮,淋上柚子醋,更fresh。最特別係,餐廳仲落左石榴粒,所以又有蔬果又有水果,落望唔再只係得綠色,仲有d紅色點綴。飲品熱檸檬紅茶自行沖泡,落order個陣可以選擇加唔加檸檬。一大壺紅茶自己添,可以先飲紅茶,再因應自己喜好,加入檸檬。整體,晚市食set食雪糕既人都好多,所以要搵位坐。主食既水準唔錯,而且食物走健康營養路線,感覺唔heavy,輕食。

意大利紫薯雲吞伴忌廉菠菜,配沙律及飲品

沙律