2019-03-11 160 views
呢日係黃大仙探完朋友仔個B,佢話附近呢間小店既甜品幾好食,於是忍唔住就過左黎試下係咪咁正先!睇下MENU都幾多選擇,今次揀左心太軟配雪糕同椰汁芋圓西米露,岩岩落完單抬頭望到塊黑板個MENU有咖哩拼盤wo,口痕痕又叫埋黎試下!等緊既期間,店員就擺低兩杯暖水~好少糖水鋪會咁貼心wo,呢個有加分!好快咖哩拼盤就黎先,有腸仔魚蛋墨魚丸貢丸同蘿蔔~咖哩汁混入D蒜蓉所以好香,仲加入左少少辣椒,我本人唔食辣既但個辣度我都接受到,係好低程度既微辣啦~唔錯!食完時間岩岩好!椰汁芋圓西米露上檯!~一見到係嘩左一聲既!駛唔駛咁多料?!一向食開椰汁芋圓西米露都只係芋圓、西米同少少芋頭。但呢碗既材料係除左以上所講之外,仲有地瓜圓紫薯圓小丸子同埋椰果!非常足料! 而且椰汁味夠香~D圓圓夠煙UN有口感,不過如果可以大粒D就仲正!!!之後心太軟都黎左~本人覺得呢個甜品更出色!上到檯已經俾個賣相吸引~完全反映本人係朱古力控,因為係有朱古力心太軟、朱古力雪糕同朱古力條既~正正!首先梗係試下流唔流心先啦~支叉一吉落去,入面既朱古力漿狂湧出黎,好澎湃!食落成口都朱古力味!口感方面因為蛋糕層唔厚所以做到外脆內軟既效果,配埋個朱

咖哩拼盤

椰汁芋圓西米露

之後心太軟都黎左~本人覺得呢個甜品更出色!上到檯已經俾個賣相吸引~完全反映本人係朱古力控,因為係有朱古力心太軟、朱古力雪糕同朱古力條既~正正!首先梗係試下流唔流心先啦~支叉一吉落去,入面既朱古力漿狂湧出黎,好澎湃!食落成口都朱古力味!口感方面因為蛋糕層唔厚所以做到外脆內軟既效果,配埋個朱古力雪糕一冷一熱真係冇得輸~忍唔住一啖食完再一啖~同老公係咁搶食!

朱古力心太軟配雪糕

多謝朋友推薦~~食到美味既甜品真係好滿足~~
椰汁芋圓西米露