2022-10-11 458 views
突然好想食咖哩,經過呢間正宗印度餐廳,就試試佢有幾正宗先😊內裡環境都好乾淨企理,員工都係印度人,親切有禮,雖然英文都唔算好好,餐牌有中英對照,所以溝通都無問題👍🏻印度薄脆配以四種唔同醬料,最鐘意綠色嘅薄荷味,估唔到啡色係甜、黃色係少少酸,而紅色對我嚟講就太辛辣喇,欣賞佢各放一隻匙羹,唔怕啲味mix埋左一齊奶油咖喱雞塊+古法烤餅雞塊本來以香料醃煮過,呈現橙色,估唔到咬落都好稔;咖喱加入香料煮成,有獨特香味,加入奶油混合埋更易入口;古法烤餅以Tandoor鍋貼邊烤成,又香又軟一啲都唔油,見到夾層仲有少少牛油同蒜。將烤餅浸入咖喱,夾埋雞塊嚟食,一啖接一啖食唔停🥰Banana Lassi店員建議試Mango Lassi,但去過第二度試覺得太甜,於是試下Banana Lassi,好濃郁好似milk shake咁,亦唔會太甜見到有好多羊肉既菜式,下次再過嚟試🥰
突然好想食咖哩,經過呢間正宗印度餐廳,就試試佢有幾正宗先

印度薄脆

奶油咖喱雞塊+古法烤餅

Banana Lassi

見到有好多羊肉既菜式,下次再過嚟試🥰
2022-10-10
  • Banana  Lassi