位於長沙灣既鰹烏冬裝修非常日式,採用木系建築,門口位置加上布簾,令人有一種置身於日本既錯覺(>x<)店鋪有兩間、有兩個門口Σ( ° △ °|||)要先去正門登記,才安排了相鄰店入座!食評:7.5/10 💛💛💛價錢:7/10 💛💛💛推薦度:7/10 💛💛💛鰹魚湯白味噌鍋仔燒烏冬 HK$80 💛💛💛💛一上枱,賣相已非常吸引,用鍋上烏冬帶點日式風味,有少少返返日本家鄉既感覺٩(✿∂‿∂✿)۶鰹魚湯非常清但又帶點濃濃既魚味,而整體既份量非常多,帶有不少配料,例如海苔、竹輪卷、蘿蔔絲、肥牛、金菇等等٩(●ᴗ●)۶竹輪卷既熟透度剛剛好,不會過份淋又帶有彈性 〳 ° ▾ ° 〵海苔份量多,而且很有彈性、咬口;肥牛正常水準,而將生蛋拌烏冬食,果然係絕佳配搭,令人食欲大增 (^・ω・^ )不過金菇份量略微不足,只有一小撮,如果增加份量會更滿足 (^~^;)ゞ

食評:7.5/10 💛💛💛
價錢:7/10 💛💛💛