2020-09-07 107 views
心血來潮想食下肥仔野,搵左間好多人介紹既漢堡包店試下。可能係週末嘅關係,去到嘅時候都有幾個人排隊,等咗大概15分鐘,已經可以入內。上網睇過知道由醬汁、漢堡扒至麵包都係自家製作。最後叫左個最經典嘅Honbo同埋個炸番薯條試下,牛肉足足有2x2oz,貪佢兩塊都有煎過,夠晒香脆,落單既時候店員都有問牛肉想要幾成熟,唔錯唔錯。首先個包嚟到嘅時候,望落個包都好飽滿好豐富,唔似其他漢堡店包到實一實扁晒。由於個包都幾大下,咬落去既時候都幾吃力。牛肉一咬落去好多汁,而個包既質感的確幾特別,無平時既漢堡包咁實,比較鬆軟,配埋芝士同洋蔥,一流!而炸番薯條就無我想像中甘香脆,可能切得比較大嚿,如果表皮可以再炸脆d,外脆內軟,會更吸引!

Honbo

Honbo