2015-07-24 755 views
今日相約友人係中環食burger, 友人選了Butchers Club, 咁就即管一試啦!去到見到menu只有一個包, 大感疑惑! 跟住見到有個QR Code, 寫住secret menu!!!咁我地當然唔會叫普通menu上既野食啦~我地最後order左一個burger, 一客duck fat fries同一罐野飲!Double Happiness見到佢個份量就知我地無叫錯, 绝對係兩個人既分量!!!好大份!!!佢其實可以係中間分開一半, 就會變左兩個一樣既Burger! Double Happiness只是將材料變了Double以而...不過呢個包真係值得一讚, 佢塊牛肉不是全熟, 留有少少肉汁! 牛肉算是厚身, 上面有一塊熱溶了的芝士, 咬落去充滿芝士和濃厚的牛肉味! 兩者配搭得十分好!!! 個包烤得外面香脆, 而且內裡軟熟, 中間還夾著一塊車打芝士, 未溶的芝士味道比牛肉上的芝士更香濃! 配合青瓜和蕃茄, 感覺上帶點清新, 能減淡油腻的感覺! 整體來說, 這個包的用料, 分量, 味道都十分好!!!Duck Fat Fries一份$20, 分開叫的, 同普通薯王味道沒有太大分别,

咁我地當然唔會叫普通menu上既野食啦~

Duck Fat Fries
一份$20, 分開叫的, 同普通薯王味道沒有太大分别, 都幾香口, 算叫做抵食既!

總括來說, 我跟友人都十分滿意今天的晚餐, 兩個人都好飽! 下次想吃burger還是會來試試secret menu上的其他burger! 我還會推介朋友來試的!!! 是十分滿足的一餐!!!
2015-07-22