2020-10-04 129 views
將軍澳愈黎愈似天空之城,講緊係由商場連成既🥶 大型連鎖餐廳好多,四川私房菜反而真係無咩選擇,知道屋企附近新開左依間鱻味館就帶媽媽去試。我地去既時候係中午四點左右,點菜後老闆送左一小碟麻辣海帶俾我地食,幾惹味!酸菜魚超大碟😍 湯底酸酸地好醒胃,酸鹹合宜,拿捏得剛剛好。魚既份量好多好抵食,香滑鮮嫩毫無腥味,一啲魚骨都無,可以好放心咁食👍🏻 除左魚肉同酸菜之外,入面仲有紅薯粉等等嘅配料,好豐富!辣子炒肥腸,望落去好似好辣咁,但其實並唔係齋得辣味咁寡,鑊氣好夠重!香辣惹味,豬腸食落去外脆內軟而且洗得好乾淨!手撕包菜,又係炒得好有鑊氣既菜式。呢度嘅拍青瓜醬汁同其他餐廳有少少唔同,唔係齋用辣油就有既味道,係用咗餐廳秘製嘅醬汁🧐

酸菜魚超大碟😍 湯底酸酸地好醒胃,酸鹹合宜,拿捏得剛剛好。

手撕包菜,又係炒得好有鑊氣既菜式。