2018-12-02 711 views
撞左公事無法出席best friend 既婚禮, 決定食餐豪黎慶祝人生大事。環境: 鐵人旨花係銅鑼灣鬧市內, 餐廳播輕音樂, 環境好寬敞舒適, 同樓下鬧市成好大對比。 好似置身世外桃源一樣舒適。選擇: 餐廳內可以選擇鐵板燒或者壽司。 我哋揀左鐵板燒。 師傅叫做🐱貓師傅, 佢好細心烹煮鱈場蟹套餐。 食物: 沙律: 酸酸咪咪好開胃。 鱈場蟹: 好巨型嘅鱈場蟹, 好粗身同肉好肥美。 睇住師傅喺我哋面前好細心咁落油同水, 再用酒調味。 師傅亦好細心咁整到好似藝術品咁樣立體嘅。雪場蟹已經一開二啦, 只要用手輕輕撕開就有一大堆肉。 加上芥末醬非常之好食。 汁煮白鱈魚魚肉係非常厚。 加咗洋蔥同埋檸檬汁, 好好飲好濃味。 熊本縣產A5和牛我哋要咗五成熟啱啱好. 出面已經變咗深啡色, 中間仲係軟綿綿嘅紅肉. 再加上呢一啲蒜片, 更加可以帶出牛肉嘅味道. 白蘆筍湯白蘆筍非常營養, 亦係一個好貴嘅食材加咗忌廉去煮, 白蘆筍好爽口. 清酒雞湯好清甜, 再加埋少少芹菜同帶子片。 潤喉鮮甜蟹肉抄飯炒飯加咗紅蘿蔔粒, 同埋蔬菜粒 。 粒粒分明。甜品芝麻雪糕總結: 無論喺師傅嘅質素, 服務態度, 店內裝修, 食材

食物:

沙律: 酸酸咪咪好開胃。

鱈場蟹:

汁煮白鱈魚

魚肉係非常厚。 加咗洋蔥同埋檸檬汁, 好好飲好濃味。

熊本縣產A5和牛

我哋要咗五成熟啱啱好.

白蘆筍湯

白蘆筍非常營養, 亦係一個好貴嘅食材
加咗忌廉去煮, 白蘆筍好爽口.

清酒雞湯

好清甜, 再加埋少少芹菜同帶子片。 潤喉鮮甜

蟹肉抄飯

炒飯加咗紅蘿蔔粒, 同埋蔬菜粒 。 粒粒分明。

甜品
芝麻雪糕

總結: 無論喺師傅嘅質素, 服務態度, 店內裝修, 食材 都係一流。

我好開心同朋友可以喺香港品嘗到咁高質嘅日本料理。

廁所都好靚

• 熊本縣產A5和王牛