2017-12-26 5068 views
好耐冇約好姐妹出嚟見面, 由於我收工收得最夜 ,大家就就我去咗旺角,今次buddy揀咗一間韓國餐廳食,位置喺瓊華中心,非常方便 ,放工之後行三分鐘就到啦 。不過由於都幾多食肆,所以都排咗一陣隊先搭到𨋢上去,一去到見到個場好光猛,以木色為主,枱同枱之間又唔會好迫, 非常舒服。 可能因為book咗枱,waiter帶我哋去窗口位坐,有少少街景都唔錯。朋友話呢間餐廳出名烤雞好食,咁當然我哋都要嗌啦, 之前去食韓國炸雞,通常得辣味同原味 ,但呢間餐廳嘅 menu上面有好多款。仲要款款都好吸引 ,但係我哋得三個人又點可以叫咁多呀,最後叫咗兩款分別係三重芝味烤雞同黑椒烤雞。烤雞分量算多 ,啲雞都幾嫩滑,最緊要係冇乜油味,喺出面食好多餐廳啲炸雞都好大陣油益味, 但係呢間感覺非常新鮮。芝士炸雞嘅芝士味唔會太濃, 未放入口已經聞到芝士嘅香味, 食落唔會有好漏既感覺, 芝士控必試!而黑椒烤雞 就少少辣 ,幾特別 ,不過我係鍾意芝士雞多啲。另外仲叫咗一個沙律 ,整體嘅感覺好新鮮, 沙律菜夠曬爽脆, 而且又有車厘茄同麵包糠 , 材料相當豐富, 實屬健康之選。基於樣樣都太吸引,我哋忍唔住又嗌多咗個芝士炒年糕,年糕

而黑椒烤雞 就少少辣 ,幾特別 ,不過我係鍾意芝士雞多啲。

基於樣樣都太吸引,我哋忍唔住又嗌多咗個芝士炒年糕,年糕非常煙韌 ,芝士份量非常充足, 可以營造到拉絲感覺。

因為要左太多嘢食啦,所以我哋就order左一揸檸檬雞尾酒飲,清清哋,唔會太甜。唯一可以講嘅就係如果凍啲就好飲啲啦。

整體嚟講服務非常好,環境舒適,坐得耐又唔會催趕客人, 一定會再來幫襯。