收工之後難得同好耐無見的朋友上到中半山PMQ 附近,除左出名的甜品小店外,今次晚餐試左一家性價比都幾高的西餐。有酒飲有扒据有TAPAS,氣氛仲要幾有feel! 🥂也有露天位置,不論happy hour定情侶食飯,都一流!外籍的店員好友善介紹食物,而menu都係英文的。都考起我同朋友。Outfo 左的飲品左的是mocktail champagne ,味道似雜果賓治,無乜睇頭。反而朋友的strawberry coconut,加入椰子水又幾清新喎!士多啤梨味唔會死甜,幾啱女仔飲,兩款都無酒精架蒜蓉牛油煎大蝦小店的Tapas令人花多眼亂!而這款Tapas是西班牙傳統的特式小碟前菜,大蝦用牛油煎香份外美味。加入香草添加香味,送酒就最好不過了。推介Rib Eye Steak 好香炭烤味,點了medium煮得啱啱好,牛肉鮮嫩juicy,不須好多調味都已經收貨,配上法式芥末,有籽無籽都有!而且配菜新鮮爽口,加上點點黑醋,份外滋味。另外Seafood Spaghetti 個份量絕對夠兩個人食,意大利粉是小麥做,入口較鞋身,唔似港式意粉咁滑!海鮮有魚,大蝦,青口,青口好新鮮,無雪藏味!食完主菜,記得記得留

Outfo 左的飲品

蒜蓉牛油煎大蝦

另外Seafood Spaghetti 個份量絕對夠兩個人食,意大利粉是小麥做,入口較鞋身,唔似港式意粉咁滑!海鮮有魚,大蝦,青口,青口好新鮮,無雪藏味!食完主菜,記得記得留肚食甜品

普通的西餐廳的甜品寥寥可數,但在這兒有足一頁紙的甜品比你選擇,價錢公道!除左macroon我唔食之外其他都好有興趣!最後同朋友點了蘋果撻

介紹佢個apple tart先,勁大件絕對不比大店遜色。入口啖啖蘋果肉,撻皮鬆軟非常,好香口,入口奶油香湧出,不過甜!加入鮮忌廉中和酸度,而且份量之多可以二人些牙!

邊個話中環食西餐無一千蚊落唔到樓?行多幾步上中半山隨時有好野食!叫埋mocktail先每人三百幾,有一個靜靜的地方傾計談心,好寫意!所以大時大節男士們又多一個選擇,唔使唸到頭都大啦,又有驚喜比女朋友了!