2021-12-08 39 views
喺附近收工,諗住去食個快dinner,見到有間幾光猛嘅餐廳裝修又OK咁就去試吓。佢係行中高檔茶餐廳路線,我坐卡位,座位都算闊落同埋舒服,餐牌上面嘅菜式都幾有心思,並非普通茶餐廳standard野。見到個冬陰功軟殼蟹意粉好想食,但最尾叫咗個卡邦尼意粉,見佢話係必選😂意粉蛋漿好重,所以會好快飽,個意粉仲有芝士碎喺面。佢有啲煙肉粒有口感,有油香,好食!個火山石鍋烏冬嚟嘅時候唔係一般嘅熱,係好熱好熱,滾晒咁,隔咗幾分鐘仲滾緊😂 個湯底黑蒜香味好重,但就唔係特別濃,個烏冬出奇地入味,有啲驚喜。腩片肥瘦均勻,overall都唔錯。兩個晚餐係唔包嘢飲嘅,但係個量都好多,呢個價錢我都覺得值得嘅😉

經典卡邦尼意粉
黑毛豬腩片火山石鍋烏冬