2020-03-30 59 views
見到某tube有介紹就即管去朝聖,一共點左四款,椰菜雲耳豬肉餃、西洋菜餃、招牌芝士粟米餃同必食既韭菜餃。$40/10隻(加$2可雙併)水餃的確好出色,隻隻都大大隻,皮夠薄夠彈性,最重要係餡料夠隻隻都脹卜卜。我個人覺得呢四款裏面西洋菜餃同椰菜雲耳豬肉餃最出色,菜肉比例很好、調味適中且味道夠濃郁,而韭菜餃就不過不失,雖然芝士粟米餃係招牌但係就唔太啱我口味。另外湯頭方面,佢講明自己係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯並絕無味精,但係我同友人一飲就係濃濃嘅金寶雞蓉湯既味道,所以係湯方面我好有保留總括而言,水餃CP值高,係值得返頭幫襯

總括而言,水餃CP值高,係值得返頭幫襯

雲耳椰菜肉餃拼韭菜餃
西洋菜餃拼芝士粟米餃