2022-05-21 902 views
今次我地黎到餃子源諗住試多幾款唔同味嘅餃子,所以全部餃子都叫左半份,即係5隻餃。我地分別叫左以下幾款水餃🥟:韭菜豬肉餃 ($31):食餃子其中韭菜係必食嘅!韭菜豬肉餡味道唔錯,韭菜嘅香味幾濃郁,就咁食唔點任何醬汁都好夠味😋麻辣京蔥牛肉餃 ($33):鍾意食辣嘅我地一見到餐牌上面嘅”麻辣”餃就即刻叫黎試下啦😍 麻辣味唔會蓋過左牛肉餡本身嘅鮮味,又令到水餃更惹味,唔錯鮮蝦韭黃豬肉餃 ($35):蝦味道正正常常,唔算話好有鮮味嗰種,但就勝在夠彈牙。連埋韭黃豬肉餡一齊食係夾嘅,再加埋餐廳嘅秘製辣醬一齊食味道更昇華。京醬茄子 ($32):依道菜係冷盤黎,茄子面頭鋪上蒜蓉粒同辣椒絲,再淋上京醬,味道甜甜辣辣,係幾好嘅開胃菜 我地每人再叫左杯飲品,分別係山楂茶同埋豆漿,都係$10杯,抵飲又好飲~