2019-08-11 1383 views
同朋友睇完TOY STORY 4出去元朗睇下食D乜野當晚餐,去到元朗都十點幾,到最後決定去有得餃食餃子麵。本身自己很喜歡食餃子,而之前亦都有幫趁過食佢地既餃子。餃子有很多款式,每隻餃子都漲卜卜,皮不會很厚而且餡料很足。去到門口,店舖入面坐滿人,而門口外面開左兩張摺枱坐滿客人。因為是夏天,而近排天氣好熱,我地一直都只想坐店舖入面涼冷氣,但老闆娘話唔知要等幾耐,不如喺門口外面開張摺枱比我地坐住等,店舖內一有位就幫我地轉枱,而我地亦都同意,不過因為實在太熱,order左餃子麵後,一直都無心機叫小食住。可能店舖內太忙,原本我地望到有人埋單走人,我地起身想行入店舖內,點知比一對剛來的情侶打尖坐左入去,我地真係勁無耐奈。到最後等左差唔多十分鐘,終於都有人埋單走人,而我地亦都好醒目地,即刻拎住隻醬汁碟入去坐低。其實店舖內的冷氣都不夠涼,但總好過門口出面無冷氣。我地坐定定之後,就叫多左個醉雞翼及野飲。可能是因為是宵夜時間吧,本身店舖不大,坐位較少,所以很快就會滿座。不過我地用膳其間,有好多人幫趁外賣。事實上佢地既餃子質素唔錯,而且一直保持到水準,我以後亦都會繼續幫趁。
豬骨湯自家制手攪麵配4隻高纖甘筍溫室雲耳豬肉餃
秘制醬汁撈自家制手攪麵配4隻野味韮菜豬肉餃
天旋地轉雞中翼
2019-08-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
豬骨湯自家制手攪麵配4隻高纖甘筍溫室雲耳豬肉餃
秘制醬汁撈自家制手攪麵配4隻野味韮菜豬肉餃