2015-12-29 786 views
lee 晚我地team 一齊食個年尾飯,阿頭做東,佢話朋友新開餐廳,一於去試la。位置可以由北角站B1 出口書局街ge 空隙入去,果度以前係車房,依家新開幾間餐廳,事不宜遲,即刻睇下食mei la, 我地已經問左招牌菜tim, 結果有4個set, 一個小食,兩個甜品帆立貝意大利雲吞: 原來廚師曾經跟米芝蓮廚師學習,果然係招牌菜,意大利雲吞雖然入面無餡,但皮唔會過厚,咬落煙韌,白汁有茄汁同菠菜,好夾,而帶子又煮得好食煙三文魚蛋黃闊麵: 入面有煙三文魚碎,唔會令人覺得食左好大塊魚肉,有時煙三文魚會有d 腥味,lee 個加左白汁或其他汁煮處理左,同埋有雜菌,好食好多雙層芝士x墨魚汁pizza: 欣賞佢薄餅底,而且好特別因為底層用墨魚汁染成黑色,另外唔會太重芝士味,非常好食烤雞雜菌意大利飯: 個飯用咖喱煮,鍾意佢辣辣地,本身加左茄汁,帶酸酸地唔錯ga黃金薯條: 用咸蛋黃炸薯條,幾特別,鍾意蛋黃咸香ge 朋友會覺得好好食意大利芝士杯: 用手指餅做底,上面有葉,朱古力做樹枝裝飾,有一粒粒似魚子醬,其實係似份子料理將芝士打成粒粒,食落唔錯,唔會過甜法式75度朱古力岩漿配雪糕: 上菜時碟野好似一幅畫,
lee 晚我地team 一齊食個年尾飯,阿頭做東

法式75度朱古力岩漿配雪糕: 上菜時碟野好似一幅畫,好靚ar, 個朱古力其實係心太軟,一切朱古力就流出黎

另外,每個set 都有沙律,面包,沙律配黑醋會好食d, 面包係自製,非常鬆軟,好好食,我地人人好飽足呢~
黃金薯條
烤雞雜菌意大利飯