2021-04-08 795 views
自從變成上班一族之後,真係勁耐未試過假日既時候早起身去飲茶,今日難得阿媽叫到,唯有早啲起身出去陪佢。酒樓環境舒適,枱與枱之間隔左一定既距離,一黎到店員會提供熱水同鉗,方便我地洗餐具。午市點心價錢:小點 $28中點 $33大點 $38特點 $43另外仲有啲特色小食可以叫,不過我哋今次就主攻點心。🎈冬筍鮮蝦餃🦐蝦餃夠大粒,外皮唔厚,蝦肉鮮嫩彈牙。🎈南翔小籠包皮薄餡多,充滿湯汁,超好味。🎈豉汁鳳爪蒸排骨鳳爪夠入味軟腍,排骨數量多,肉質嫩滑唔鞋。🎈白胡椒濃雞湯灌湯餃🐔灌湯餃餡料豐富,有鮮蝦、雞肉、冬菇等,湯內仲有一件雞肉,肉質嫩滑,重點係個湯,好重胡椒味,好好飲,完全清晒。🎈脆網帶子腸粉哩個腸粉超特別,係其他酒樓真係未食過,咬落去口感好豐富,而且每一舊都有帶子,未食過真係好推介你試下。🎈鮮茄濃湯浸菜苗🥬蕃茄同蘑菇數量都好多,菜苗新鮮爽脆。🎈桂花蜜脆麻花有三大件,麻花酥脆,桂花蜜清甜,哩個配搭真係唔錯。整體黎講,哩間酒樓既食物質素唔錯,環境亦舒適,假日咁樣飲個茶都真係幾好。🌟現時優惠~外賣自取正價七折~晚市惠顧一款小菜,會免費送另一款小菜(指定三選一)

午市點心價錢:
小點 $28
中點 $33
大點 $38
特點 $43

另外仲有啲特色小食可以叫,不過我哋今次就主攻點心。

🎈冬筍鮮蝦餃🦐
蝦餃夠大粒,外皮唔厚,蝦肉鮮嫩彈牙。

🎈南翔小籠包
皮薄餡多,充滿湯汁,超好味。

🎈豉汁鳳爪蒸排骨
鳳爪夠入味軟腍,排骨數量多,肉質嫩滑唔鞋。

🎈白胡椒濃雞湯灌湯餃🐔

🎈脆網帶子腸粉

🎈鮮茄濃湯浸菜苗🥬
蕃茄同蘑菇數量都好多,菜苗新鮮爽脆。

🎈桂花蜜脆麻花
有三大件,麻花酥脆,桂花蜜清甜,哩個配搭真係唔錯。

🌟現時優惠
~外賣自取正價七折
~晚市惠顧一款小菜,會免費送另一款小菜(指定三選一)

Type of Meal
Lunch