2019-08-11 324 views
今晚同朋友打完邊爐 ,當然要食個甜品潤番下。天時暑熱,我們只求平實有質素的甜品消消暑,所以選擇了松記。平日松記門外都有一堆等位人仕,今晚亦不例外。我們等了大約十分鐘便可入座。楊枝甘露 $ 25一直覺得這個名改得很靚,淨係聽個名已經十分有幻想。的確,以香軟芒果蓉、西米、碎、椰奶、調配適量的芒果汁製作而成的冷吃消暑甜品,入口清甜,充滿芒果味,口感細滑,每當吃完晚飯,而又想食甜品,但肚子空位無多時,我都會揀楊枝甘露,貪其酸甜醒胃。芒果加布甸 $ 25底層芒果布甸 ,頂層是又厚又大塊的新鮮芒果肉及杰身的芒果汁,芒果控真的不可錯過。Summer $ 25朋友話每次來都會點Summer ,因為配料多,口感豐富 。入面有 : 西瓜 、芒果 、奇異果、透明涼粉 、如珍珠般大的琉璃 (即大西米) ,配曲奇雪糕   芒果雪糕等材料,還有兩支朱古力脆脆 ,十分抵食。去到深水埗區 ,我地就只諗起松記。無他, 因為由細食到大,兼且平靚正。

楊枝甘露

楊枝甘露 $ 25
一直覺得這個名改得很靚,淨係聽個名已經十分有幻想。

芒果加布甸

芒果加布甸 $ 25
Summer

Summer $ 25

Other Info. : 每區分店價錢似乎有所不同,食家要留意
2019-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
楊枝甘露
芒果加布甸