之前一晚冇食晚飯, 點知呢期太凍, 我半夜三點幾凍醒左真係又凍又餓冇辦法瞓得著, din 到五點鐘, 決定起身搵野食.五點幾天都未光, 其實我都唔知食乜, 一路出去一路睇, 諗緊食粥最暖胃, 忽然諗起以前成日食生記o既肉丸粥, 就坐車去上環.佢開6:30am 我就一開門立即入去, 做左呢日o既第一個客人.以前公司在隔離, 我會預做call 定叫細肉丸粥, 一去到俾錢就帶返公司食.佢o的粥好綿, 用鮮肉丸, 細碗都有八粒, 加埋個葱絲豉油, 自己再落o的辣椒油, 實在太好味了.有時我重會就咁買生肉丸返去打邊爐.午飯時間以外堂食, 可減$3, 外賣就減 $2.
有時我重會就咁買生肉丸返去打邊爐.
午飯時間以外堂食, 可減$3, 外賣就減 $2.
肉碗粥
2022-12-09
$34 (Breakfast)
肉碗粥
  • 肉丸粥