2019-02-10 2572 views
呢一日約咗大學同學食飯,朋友想食四川麻辣嘢,又咁啱突然醒起之前因爲無訂位而摸過門釘既四姐川菜,今次好醒目做一日就打黎book。就算book咗位都要等左三個字先有得入,但等待係絕對值得㗎。呢度既收費主要係接人頭,人愈多可以叫既野食都可以愈多款,人頭收費每位340,我地有三個人,所以可以帶兩個兩菜三至四個熱既主菜,店家仲會送一碟青菜俾我地,再加白飯任裝。涼菜我地要左蒜泥白肉,個汁好正,帶到出黎好香令人上癮,好開胃,腩肉肥瘦分明 呢度其中一樣名菜 — 四川涼麵係店員推薦必嚐麵質爽口彈牙,加埋個汁成件事好夾,對令人食唔停架!糖醋里脊,肉質爽口,炸得香脆,炸粉唔厚,食左咁多辣野係時候中和下。辣子肥腸,唔好睇咁多辣椒🌶️,食落唔算好辣,而且肥腸好香,搞到我地係咁話好味好味呀!終於到我哋嘅主角上場,期待已久嘅酸菜魚魚質好滑好入味,個底仲有好多粉絲同芽菜,再加埋個湯,真係好鬼死好味,飽到爆呀!份量又夠大份,絕對唔欺場架呢個送上得太遲,大家個胃同心❤️已經俾酸菜魚攻佔左,好隨便食左兩舊咋,但都好好味既。佢地仲好好,會送個青菜俾我地,雖然唔辣但都炒得好好味。其實有咁多野食,我地三個女仔又點會食得晒呢,為左唔浪

蒜泥白肉

四川涼麵

呢度其中一樣名菜 — 四川涼麵
係店員推薦必嚐

麵質爽口彈牙,加埋個汁成件事好夾,對令人食唔停架!

糖醋里脊

辣子肥腸

酸菜魚

終於到我哋嘅主角上場,期待已久嘅酸菜魚

泡椒炒牛肉

炒土豆絲

佢地仲好好,會送個青菜俾我地,雖然唔辣但都炒得好好味。

其實有咁多野食,我地三個女仔又點會食得晒呢,為左唔浪費食物就唯有又食又拎啦😂

總括黎講,店員好友善會真心推薦佢地覺得必食既野俾你,又會同我地傾下計,令人覺得其實香港人都可以好親切同埋好客架!呢間私房菜好高質

我下次會再試其他架

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner