2018-12-28 1220 views
聖誕夜,求求其其搵到間好多人食既大排檔諗住實唔會有大問題,點知好唔掂。三人行,叫左菜心班腩($80),豉椒炒蜆($68),生炒骨($68),啫啫雞煲($68)同兩個白飯(@$5)。雖然坐滿晒客而員工人手看似不足,但野食四個字內已經黎齊。野食一放低就發覺每個餸份量好細,另外一食落去就覺得好鹹。班腩肉質尚算可以,但係好鹹。豉椒炒蜆極鹹,鹹到咁細碟都食唔晒。生炒骨雖然唔鹹但係粉同骨多過肉,差。最後啫啫雞煲係成餐最難食既野,亦係暫時人生食過最難食既雞煲,雞肉少都算,但竟然一D醬汁都冇,而成個煲得一個字:燶。唔知係咪忙過頭呢,連汁都冇落就落鑊,叫燶味雞煲就差唔多,完全冇任何醬汁味道。成餐飯唯一冇彈既地方竟然得番白飯,因為軟硬適中而且夠平,而家好多大排檔一個白飯點止五蚊丫,但得番白飯可以唔彈,仲點會有下次?唉