2019-09-03 1514 views
朋友生日話想食中菜,想搵個坐得舒服啲嘅地方,就揀咗呢間位於Marco Polo酒店6樓米芝蓮推介一星嘅上海菜。本想book七點,但被告知八點半先有位,由於被佢個蟹粉釀蟹蓋吸引着,唯有等等等......餐廳裝潢有舊上海味道,燈光昏暗,都幾有feel古法煙鴨蛋👍🏻 見到啲流心蛋黃就知道好好味🤤淆肉,就失望左少少,啲肉太瘦,有啲乾,三個人竟然都食唔晒小籠包皮薄喊靚,可惜塊皮簿到一夾就穿,啲汁流晒出嚟,好心痛。四隻穿咗三隻🤣登登登登,終於到蟹粉釀蟹蓋,我係比佢個賣相吸引而過黎,開頭以為真係用新鮮蟹個釀的,原來個蟹蓋係陶瓷做的,假既,有啲失望,食落都幾滑,但味道就淡左少少。係我食過最好味嘅牛油津白,好creamy 食上海野甜品當然唔少得高力豆沙,粉紅色嘅糖鋪面,賣相好吸引,香蕉配埋豆沙餡料,簡直係絕配呢個醉雞真係不得了,好滑好滑,淹得好入味🤤我哋8:30食到10點幾,好好坐啱晒一班想傾吓計嘅朋友

餐廳裝潢有舊上海味道,燈光昏暗,都幾有feel

古法煙鴨蛋👍🏻 見到啲流心蛋黃就知道好好味🤤

淆肉,就失望左少少,啲肉太瘦,有啲乾,三個人竟然都食唔晒

係我食過最好味嘅牛油津白,好creamy

呢個醉雞真係不得了,好滑好滑,淹得好入味🤤

我哋8:30食到10點幾,好好坐

啱晒一班想傾吓計嘅朋友