2015-11-13 1863 views
難得去深水埗一趟,而朋友話想試試呢間很有特色嘅冰室,所以我又去光顧啦,無錯,約1年前已經試過1次,印象中食物質素麻麻,但佈置裝修真係好有懷舊香港特色!再次光臨,冰室裝潢沒有變改,空間寬敞舒適,老香港的格調!餐牌置於餐廳外牆上,選擇好後自行去counter/cashier點餐付款,再自行取餐同拎餐具!食物選擇不少,有all day breakfast, 快餐店會食到嘅意粉、飯,仲有窩夫甜點同各式特飲。我揀左個Egg Benedict $84老老實實,真係麻麻。蛋雖然流心,但無蛋味,下面個鬆餅好'韌'+'淋',薯角半煎炸咁,係淋既⋯⋯  最重要既hollandaise sauce好稀😨 朋友碟意粉賣相唔錯,但佢話味道都係平平無奇,好一般。呢間冰室真係食環境,對食物唔好太大期望。食完可以去隔離美荷樓生活館參觀一下,了解下舊時石硤尾邨居民嘅生活點滴!

再次光臨,冰室裝潢沒有變改,空間寬敞舒適,老香港的格調!

我揀左個Egg Benedict $84

Egg Benedict $84
朋友碟意粉賣相唔錯,但佢話味道都係平平無奇,好一般。
呢間冰室真係食環境,對食物唔好太大期望。
2015-11-07