2013-08-11 37 views
咁啱去開天后0個邊做野, 做完野差唔多2點半, 見呢間餐廳唔駛等位, 所以就入左去食, 坐低望左一陣個餐牌就舉手諗住叫d阿姐落單, total3個阿姐, 第1個阿姐0係最入面執緊枱, 第2個阿姐呢, 我一舉手佢就行過黎, 佢係見到我舉手, 但佢完全無視我, 行左去幫隔隔離枱落緊單,  第3個阿姐仲高招, 0係正我隔離, 我一直keep住舉手舉左成分鐘, 佢又係見到我, 但係佢依然唔理我, 自己0係度寫隔離枱張卡, 入面d食物分別係咩價錢 , 其實你幫人地落單先/做埋手頭上d野再幫我落單無問題, 可唔可講聲話轉頭會過黎, 佢地堅係由得我keep住舉手囉到第3個阿姐終於寫完佢手頭上d野, 但佢係就咁行左去, 我嗌左佢3次佢先過黎幫我寫單, 我同佢講 "午餐4號... (4號係炸雞肶配西炒飯), 我都未講完佢已經一句打斷我 "無喇喎", 但佢完全唔話我知, 究竟係賣晒, 定係過左時間無午餐 (因為個餐牌上面無寫), 最無禮貌係佢講完 "無喇喎" 就即時行左去, 有無搞錯! 我又要嗌佢幾次佢先番黎幫我落個常餐常餐個叉燒意粉都ok 0既, d旦炒到好老, 唔好食, 點知食食下, 隔隔離枱竟然0係

我又要嗌佢幾次佢先番黎幫我落個常餐

常餐個叉燒意粉都ok 0既, d旦炒到好老, 唔好食, 點知食食下, 隔隔離枱竟然0係度食緊炸雞肶配西炒飯囉! 我當時真係覺得有少少火滾, 因為我同隔隔離枱落單時間只係差1分鐘左右, 第3個阿姐同我講"無喇喎" 0個時, 第2個阿姐仲幫隔隔離枱落緊單, 點解隔離枱有得食呢?

我埋單0個時都係諗住求個明白, 收銀0個個係第1個阿姐, 我就同佢講, 點解我同隔隔離枱差唔多同時間落單, 大家都係叫4號餐, 點解第3個阿姐同我講無4號餐? 我唔係追究d咩, 我想求個明白啫, 跟住第1個阿姐就話, "我幫你收左錢先再同你講啦" 跟住收左錢找左錢俾我, 佢就忽視我, 我咪更加火滾, 我咪講 "而家係咪即係第3個阿姐自己搞錯左, 以為4號餐賣晒?" 因為啱啱有另一枱人埋單, 所以第1個阿姐求其答左我一句 "可能頭先無炸雞肶啩" 跟住又再忽視我, 佢地3個0既態度擺明唔休做, 唔該去顧員再培訓下啦! d服務態度真係到不得了! 呢間野已經black list左, 一定唔會再幫襯呢間野囉!
2013-08-10