2019-06-15 280 views
申子居酒屋.旺角晚飯黎到呢間環境唔錯嘅日式居酒屋🥰裝修得十足似日本嘅居酒屋,幾好坐而且私隱度十足!👍🏻嘢食&服務都誠意十足😭大推!.海蜇柚子沙律🐙🍋一大盤柚子沙律,恕我見識少,之前無諗過海蜇x柚子x沙津呢幾樣嘢可以夾得埋。但原來係夾㗎,海蜇彈牙,柚子清爽,海蜇充滿住甜甜嘅柚子香,加上醋汁+沙津菜食,口感極豐富!燒油揚腐皮🥠金黄色的腐皮帶有豐富醬油味,炸至脆脆的好爽口!😇 話說本人係唔食豆腐類製品的,但都覺得好好食啊!天婦羅鰻魚🐟🍤第一次食以天婦羅方式煮嘅鰻魚,炸粉薄薄的,一咬即溶好酥脆😍鰻魚好彈牙好有咬口,外脆內Q彈,質感好正!鰻魚嘅蒲燒汁味道本身已經好香好入味,炸完嘅蒲燒味道更出!🤤廚師燒/翼板肉🐂牛肉有好多部位可以揀,店員推介翼板肉,原來即係牛嘅下肩胛,即係大概背頸嘅位置,肉質會好食啲。牛肉煮得很出色,是剛剛好的半生熟,肉質鮮嫩,肉汁滿滿!食得出是超靚的牛,不太需要調味已覺好好食😍 碟旁有海鹽可以點再提昇牛嘅鮮味🧂申子飯🌞🥚🍙焗到好似梳乎厘咁嘅蛋白放於醬油飯上,可隨意加上生蛋黃,蔥花,飯素同紫菜。是最簡單的美味,有少少似食炊飯嘅感覺😆雖然食到好飽但都可以清唒!呢間舖榮登我旺角最愛日
申子居酒屋

廚師燒/翼板肉🐂
廚師燒/翼板肉

申子飯🌞🥚🍙
申子飯

呢間舖榮登我旺角最愛日式餐廳!
柚子海蜇沙津
燒油揚腐皮