Restaurant: The Charcoal Room
Terms & Details:
成日都嚟旺角T.O.P,但係朋友唔講唔覺原來呢度有間韓國菜韓烤既食店,今日黎試一試。和牛三文治和牛厚大而且帶點肥美,口感一流,非常好食,我朋友話食到酸酸地嘅醬,但我就唔係好食到。前菜都比較重味,尤其墨魚會比較辣,泡菜成兜上,比你自己夾同剪。和牛牛舌二吃問服務員點燒好啲,佢話燒到出血水之後反轉燒多十令廿秒就可以食,可能係呢個燒法令我覺得勁好食,薄嫩容易咬開,有類似蔥油醬汁個隻更加香口入味。韓式豬腸我哋燒緊豬腸嘅時候,服務員提我哋本身已經熟,燒一燒就可以食,見我哋唔係好識仲幫我哋燒咗一次,肥美可口。濟州大八爪魚服務員隨後亦幫我哋燒埋大八爪魚,燒得好好,仲排到好靚,口感十足,滑溜溜嘅感覺。擔擔味噌茄子係凍食既感覺,茄子好有口感加埋惹味帶點辣既醬料好match。韓牛泡菜炒飯炒飯非常惹味,主要有切開嘅泡菜同牛肉增加口感,非常欣賞,最好趁熱食,因為凍咗會比較油。飲品可以視乎返個人口味去揀荔枝梳打荔枝味重而且比較甜甜的百香果蜜桃梳打好重嘅百香果味帶點酸甜感雞蛋蛋糕非常鬆軟,雞蛋味都重,有少少蜜糖,不過唔會覺得太甜,恰到好處。今日叫得有啲放肆,食到好full,呢間既牛舌係我食過暫時最好食,仲有其他嘅食

前菜

飲品可以視乎返個人口味去揀
荔枝梳打
荔枝味重而且比較甜甜的
百香果蜜桃梳打
好重嘅百香果味帶點酸甜感
荔枝梳打/  百香果蜜桃梳打

雞蛋蛋糕

今日叫得有啲放肆,食到好full,呢間既牛舌係我食過暫時最好食,仲有其他嘅食物質素都非常高,環境舒適,仲可以望到出面個平台花園,有機會都會再嚟。
2021-05-12
$622.5 (Dinner)
荔枝梳打/  百香果蜜桃梳打