2020-06-24 1654 views
今晚6:30左右同女友兩個人去食晚飯,但係一餐非常勞氣嘅晚餐。問題有以下:1. 坐低之後,張張枱都有碟,係我地呢張得 筷子同紙巾。 水又要自助但又唔事先講,要我哋自己睇隔離枱先知。2. 店員事先冇提示, 但落單嘅時候先講咩都冇, 冇飯、 冇玉子、 拉麵得一款。 但明明只係晚市啱啱開始。 唔好意思都唔講聲,就話呢樣冇嗰樣冇。3. 全程態度好差兼黑面,全間舖得一個人, 咩服務都冇。4. 我哋叫咗串燒牛舌, 每串有兩塊, 但之後發現openrice早兩個星期啲post,每串有三塊, 唔知係佢今晚牛舌唔夠定加咗價。5. 收錢時冇單,要對番個menu先知收幾多錢。6. 雖然佢得一個人,但今晚入到去只有三枱坐左係到,只係得七個人。 樓面唔夠人,你做到踢曬腳,係你嘅選擇唔請多d人,但你冇理由將情緒,發洩喺客人身上。奉勸其他以後想去嘅朋友,如果你想好谷氣嘅就無任歡迎。我地就絕對冇下次!服務業最緊要係態度同品質, 無論你幾黃都好,都唔應該支持;客人畀錢唔係大曬,但冇理由要客人畀錢買難受。

問題有以下:
3. 全程態度好差兼黑面,全間舖得一個人, 咩服務都冇。
5. 收錢時冇單,要對番個menu先知收幾多錢。